Дизайнерам
    Знайти
    Пошук

    Фільтр каву, будь ласка

    Відеоконсультація

    Ви, напевно, неодноразово зустрічали назву «‎фільтр кава»‎ в меню найрізноманітніших кав’ярень. Її презентують як щось особливе та все частіше пропонують замість класичного американо, мотивуючи це тим, що фільтр дозволяє відчути справжній смак зерен та точно потішить істинних гурманів. Що ж такого особливого в цьому напої та звідки з’явилася ця шалена популярність? Беріть чашечку вашої улюбленої кави і нумо розбиратися разом. 


    Історія популярності 

    Хоча фільтр кава може здатися винаходом сучасності, перші згадки про заварювання перемелених кавових зерен цим методом уходять в далеке 15 сторіччя. Тоді зазвичай використовували тонку тканину замість паперових фільтрів та простий саморобний тримач. А вже технічний прогрес 20 сторіччя подарував нам перші електричні крапельні кавоварки, які зробили процес заварювання простішим та зручнішим для широкого вжитку в побуті. 

    Саме ця легкість приготування якісної та смачної кави в домашніх умовах і підкорила мільйони кавових ентузіастів по всьому світу. На відміну від заварювання еспресо, де потрібно знати багато нюансів щодо пропорцій і температури, а також постійно контролювати нагрівання, фільтр працює за принципом plug'n'play — просто насипте у фільтр ваш улюблений бленд чи сорт, налийте воду та дочекайтеся готовності. Через те, що гаряча вода повільно проходить крізь мелені зерна без сильного тиску, такий напій буде прозорішим за кольором, матиме менш маслянисту текстуру, на відміну від класичного еспресо, та насиченіший за американо смак.  

    Способи приготування 

    Пуровер. Це ручний метод заварювання фільтр кави, коли крізь спеціальний верхній конічний фільтр поступово пропускають невелику кількість води. Такий спосіб підходить для швидкого приготування однієї-двох чашок кави. Головна особливість цього методу полягає в тому, що він дозволяє тримати під повним контролем всі тонкощі заварювання, щоб досягти бажаного смаку: від ступеня помелу зерен до температури води.  

    Аеропрес. Унікальна кавоварка, що поєднує в собі елементи як класичного заварювання, так і заварювання під тиском. У спеціальній циліндричній верхній колбі кава та гаряча вода змішуються, а потім під тиском пропускаються через невеликий дисковий фільтр. Мініатюрна за розмірами, вона підходить для швидкого приготування однієї чашечки фільтрованої кави, що робить її популярним вибором для кавових ентузіастів, які люблять подорожувати. 

    Електричні крапельні кавоварки. Це один з найзручніших способів приготування фільтр кави й справжня знахідка для всіх, хто хоче насолоджуватися насиченими, смачними та запашними напоями, докладаючи до цього мінімум зусиль. Вода нагрівається прямо в кавоварці, поступає у верхній конічний відсік з фільтром, а потім стікає у сервірувальний чайник або чашку. Такі пристрої розраховані на приготування великої кількості кави одночасно: приблизно до 10 чашок. Вони компактніші за автоматичні кавомашини, доступніші за ціною і зовсім не поступаються якістю приготованої в них кави. 

    Якщо ви думаєте вибрати для своєї кухні крапельну кавоварку, радимо звернути увагу на бренд Wilfa, про який ми зараз поговоримо детальніше. 

     

    Крапельні кавоварки Wilfa 

    До асортименту електричних кавоварок Wilfa входять унікальні моделі, які були розроблені у партнерстві з відомим чемпіоном-бариста Тімом Вендельбо та отримали офіційне схвалення від Європейського центру варіння кави: 

    Пристрої Wilfa підтримують температуру заварювання в межах від 92°C до 96°C, що є абсолютним еталоном для приготування напоїв з тонким смаком і насиченим ароматом. Бо головний секрет якісної фільтр кави — використання води зі стабільною температурою під час всього процесу заварювання. Занадто холодна, або навпаки занадто гаряча вода може значно погіршити процес екстракції зерен та негативно вплинути на смак напою. З Wilfa Performance та її технологією стабілізації температури ви завжди смакуватимете виключно запашну та насичену каву.  

    Кавоварки Wilfa створені для ідеальних сніданків. Крім того, що відсік з фільтром оснащений подвійними стінками, що зменшують втрати тепла під час приготування, самі пристрої обладнані функцією підтримання тепла. Завдяки їй ваш напій залишатиметься гарячим протягом 40 хвилин, що ідеально підходить як для сімейних сніданків, так і тривалих посиденьок з друзями.  

    Ще одна яскрава особливість кавоварок Wilfa Performance — повне злиття води з резервуара. Завдяки цій системі, під час кожного нового циклу заварювання кави використовуватиметься лише свіжа вода. Сам резервуар — знімний та легкий у догляді. Загальний догляд за кавоваркою та її очищення займатимуть у вас мінімум часу, а спеціальна система «крапля-стоп» мінімізує всі можливі забруднення робочої поверхні після завершення процесу заварювання. 

    Моделі лінійки Classic також виконані у фірмовому мінімалістичному дизайні та мають компактну конструкцію, тож не займатимуть багато місця на робочій поверхні. Кавоварки Wilfa Classic оснащені вбудованим індикатором очищення, який нагадуватиме про необхідність миття пристрою. Подвійні стінки конічного фільтра допоможуть тримати стабільну температуру заварювання, а функція підігрівання надовго збереже ваш напій гарячим. Крім цього, моделі Classic також оснащені системою регулювання подачі води під час заварювання.

    Електричні крапельні кавоварки Wilfa — це приклад майстерного поєднання інноваційних технологій та сучасної естетики мінімалізму. Незалежно від того, чи ви тільки відкриваєте для себе фільтр каву, чи вже давно віддаєте перевагу саме цьому напою, з моделями Wilfa ви зможете з легкістю насолоджуватись якісним, запашним, смачним та ароматним «фільтром»‎ кожного дня.